Устойчиво е намаляването на случаите на COVID-19, но се забавя темпът

...
Устойчиво е намаляването на случаите на COVID-19, но се забавя темпът
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Твърде вероятно e да има нова COVID мутация

" Устойчиво е намаляването на случаите на COVID-19, само че се забавя темпът на понижаване. Твърде е евентуално през есента или при започване на зимата да се появят нови разновидности, които да доведат до нов вид и той да увеличи заболеваемостта. Вероятно вълната ще бъде с по-леко протичане, само че с повече инфектирани ". Това съобщи проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ за " Твоят ден " по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31383
По думите й има два разновидността коронавирусът да повлияе върху появяването на хепатит: директно - с  увреждане на микроциркулацията и индиректно - поради отслабнал имунитет.

" Регистрирани са единични случаи на хепатит измежду деца в Европа, само че у нас няма такива. Това е инфектиране на черния дроб, което не е породено от главните вируси, носещи хепатит. Много е нетипично за децата. Ясно е, че не се дължи на ваксини ", акцентира тя.

В НЦЗПБ ще бъдат изследвани проби за всички типове вируси, за да се засекат рано възможни положителни случаи. " Аденовирусът визира децата в детските градини, предизвиква зимните болести. Няма данни за това по какъв начин се развива новият хепатит. Предава се по въздушно-капков път, както и при допир на кожата на болен или със нечисти повърхности. Предстои да се посочи кой тъкмо е вирусът и на какво се дължи ", споделя още медикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР